Thurø Zoneterapi, alternativ behandling Svendborg

Thurø Zoneterapi

v/Michala Ankjær Dinesen
Bergmannsvej 20 A
Thurø
5700 Svendborg

Tlf. 50 73 80 50
michala@thurozoneterapi.dk

Auriculoterapi/øreakupunktur


Auriculoterapi er en fascinerende behandling, der foregår via øret

Auriculoterapien stammer fra Frankrig og er en nyere terapiform.
Den er udviklet af den franske læge, biolog og ingeniør Dr. Paul Nogier. Han startede sit videnskablige arbejde i 1951 og fortsatte dette lige indtil sin død i 1996.
I 1996 var Dr. Paul Nogier indstillet til Nobelprisen i medicin, men han døde desværre inden prisen blev uddelt og var derfor kun med i opløbet til den.

Dr. Paul Nogier opdagede at hele kroppen (organer, muskler, knogler, hjernecentre mm) er aftegnet i øret - en belastning et sted i kroppen vil give et ømt punkt i øret.
Det tog Dr. Paul Nogier 15 år at kortlægge hele øret. Hans søn Dr. Raphaël Nogier er fortsat sin fars arbejde sammen med andre læger, terapeuter og forskere.

Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO som et diagnostik- og behandlingsredskab.

Dr. Paul Nogier fandt også ud af, at man kan bruge en bestemt puls som metode til at kortlægge lige nøjagtigt de punkter i ørene, der er relevante for den aktuelle behandling.
Denne puls hedder VAS (Vaskulær Autonome Signal) og det er dermed din egen krop, der fortæller, hvilke punkter, der har brug for at blive stimuleret. Dvs det er ikke de punkter behandleren eller patienten har resoneret sig frem til, der bliver afgørende for behandlingen, men kun de punkter kroppen fortæller, der har brug for behandling.

I min auriculoterapi bruger jeg følgende:

Punktsøger
Patientens VAS puls
ASP-nåle, der sidder i øret til de falder ud. Typisk 2-14 dage
Engangsnåle
Øreseeds (små plastre med små korn f.eks. til børn)
Elektroimpulser

Auriculoterapi er en selvstændig terapiform, men jeg kombinerer den oftest med zoneterapi, da min oplevelse er, at det er to behandlingsformer, der supplerer hinanden godt.

Læs mere på Dr. Rahaël Nogier's hjemmeside

Øreakupunktur
© Thurø Zoneterapi.dk | Design Nanna Augustinus